8 falske oplysninger der florerer om e-damp

Vi lever i en tid, hvor alle snakker om falske nyheder på internettet. Her står mainstream-medierne frem og anklager alle andre medier for at sprede falske nyheder. Det skræmmende er blot, at de selv spreder en række falske nyheder.

Vi mener ikke, at de gør det af ondskab, men i dag har journalister ikke tid til at sætte sig ind i historier og gå i dybden med dem, og derfor har lobbyister let ved at udnytte medierne til deres fordele.

På denne hjemmeside går vi meget op i at lære folk om, hvad der er op og ned, når vi taler om rygning, e-cigaretter og rygestopproduker. Du kan ikke være sikker på, at fordi du læser noget i mainstream-medier, så passer det. For ofte spreder de falske nyheder, fordi de simpelthen ikke ved at de er falske.

1. Nikotin er ligeså farligt som narkotika

Denne påstand kommer af, at mange siger, at nikotin er ligeså vanedannede som narkotika. Denne påstand er problematisk af to årsager.

For det første er der intet, som tyder på, at dette passer. Alle forskere er enige om, at nikotin er vanedannede, ligesom mange andre ting som mennesker indtager.

Selvom det er vanedannede, så er der intet, som tyder på, at man er mere tilbøjelig til at indtage andre vanedannende substanser, bare fordi man indtager nikotin.

Vi kan anbefale, at du ser denne video om nikotin:

2. E-cigaret giver lungesygdomme

I starten blev der i nogle e-cigaretter brugt et stof, som kunne give det, som hedder Bronkiolitis obliterans. Også kaldet popcornlunger. Det kaldes popcornlunger, fordi det var en sygdom, som ansatte på popcornfabrikker fik.

Men det stof bliver ikke længere brugt i e-cigaretter, så det er forældet viden, hvis man lovgiver ud for det.

3. Lovgivning beskytter børnene

Der er intet, der tyder på, at lovgivning er særlig effektivt til at forhindre kommende rygere. De fleste forskere mener, at det er samfundets stigmatisering af rygning, som holder unge væk fra det.

Man skal dog passer på, for hvis man blot råber forbud uden forklaring, så risikerer man, at nogle unge vil starte med at ryge, som en del af deres ungdomsoprør.

4. E-damp indeholder farlige kemikalier

Der er intet god forskning, som understøtter dette, da hele ideen med e-damp netop er, at man ikke opvarmer stoffet særlig meget. Denne hænger fast, fordi der blev lavet en undersøgelse på Portland State University om e-damp.

Denne undersøgelse er siden blevet modbevist. Det er generelt vigtigt at forstå, at forskning først er stærkt, når det bliver undersøgt igen.

Det er hele grunden til, at vi ved, at rygning i dag er farligt, fordi der er lavet så mange uvildige undersøgelser.

5. Tobaksindustrien vil have, at du ryger e-cigaretter

Sandheden er, at der er mange forskellige aktører på e-cigaret markedet. Så e-cigaretter er ikke et ondt komplot fra tobaksindustrien.

Det blev derimod opfundet, så folk stadigvæk kunne få glæden ved rygning uden de samme bivirkninger. Det betyder, at tobaksindustrien helst vil have, at du ryger smøger – ikke e-cigaretter.

6. E-damp er ligeså farligt som smøger

Hvis du hører denne påstand, så skal du være klar over, at det er hamrende misvisende.

Her er en god video om forskellen mellem rygning og e-damp:

Den engelske sundhedsstyrelse har undersøgt e-damp nært, og de konkluderer, at e-damp er relativt sikkert. Så nej, du skal ikke have dårlig samvittighed over at ryge en e-cigaret.

7. Vi ved ikke om e-damp er farligt

Denne påstand kommer af, at mange mener, at om 20 år finder ud af, at e-damp er usundt ligesom smøger. Påstanden går ud på, at vi i starten heller ikke mente, at cigaretter var skadelige.

Det er en forkert påstand, fordi man ikke kan sammenligne gamle dage med nutiden. Der er allerede massevis af undersøgelser om e-damp, så der findes allerede en masse forskning, som viser, at det ikke er særlig skadeligt.

8. Søde smage henvender sig til børn

Der argumenteres ofte for, at e-damp industrien vil have unge til at ryge, da de netop laver en masse søde smage. Men sandheden er, at voksne er ligeså glade for søde sager som unge, og det er grunden til, at det findes.

Det svarer lidt til at sige, at kager kun laves til børn, fordi de godt kan lide dem. Alle mennesker kan lide søde sager, så nej, de er lavet til voksne over 18 år.

Vi håber, at dette hjælper dig med at vælge, om du skal ryge en e-cigaret eller ej.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *