Hvorfor diskrimineres rygere

Der er kommet en grim tendens til i vores samfund, at man er begyndt at se ned på rygere. På mange måder er det blevet helt ok at køre en hetz mod rygere, hvor de ikke længere må ryge nogen steder, selv hvis de ikke engang går ud over andre mennesker.

Her på siden har vi løbende kontakt til mange rygere, som finder det ufatteligt frustrerende, at de bliver set ned på, som om at de er dårlige mennesker, fordi de ryger. Vi synes, at vi skal tilbage til at behandle alle mennesker godt.

Grunde til at folk finder det i orden at diskriminere rygere

Lad os kigge nærmere på nogle af de mange årsager til, hvorfor vores læsere bliver diskrimineret for at ryge cigaretter.

 • Vi betaler alle sundhedsvæsnet over skatten.
 • Jeg vil ikke lugte til røg.
 • Jeg får passiv rygning, selvom du ryger i din lejlighed.
 • Det er usundt, så hvorfor stopper du ikke bare.

Det er tydeligt, at alle disse grunde handler om, at man vil have, at alle skal leve på samme måde. Især den med sundhedsvæsnet er grænseoverskridende, for rygere betaler også skat, og de betaler også for ting, som andre vælger at gøre. Det er blot sådan, at vores system er.

Ofte kan det føles som om, at organisationer som Kræftens Bekæmpelse går forrest i denne kamp, som kan føles for mobning for rygere. Her er det vigtigt at huske på, at de gør det, fordi de forsker i skaderne ved rygning.

Det er ikke meningen, at man skal bruge deres resultater til at diskriminere andre mennesker.

Respekt er vigtigst

Ikke-rygere skal tænke over, hvordan de ville reagere, hvis de hele tiden blev kritiseret af andre mennesker. Vi forstår godt, at det kan føles ubehageligt at lugte til noget, som man ikke kan lide.

Men når vi lever sammen med andre mennesker, så er det sådan, at det er. Ellers risikerer vi at ende ligesom det er sket i USA; hvor man slet ikke vil ansætte rygere på visse arbejdspladser. Det er ikke en god udvikling at diskriminere på den måde.

Du kan se denne video, hvor du fortæller om nogle af de amerikanske tilstande:

Det er ufatteligt diskriminerende, at man ikke vil ansætte rygere. Man prøver at sidestille dem med misbrugere, hvor man selvfølgelig ikke vil ansætte en, der tager heroin. Men en af grundene til, at man ikke vil det, er, fordi man vil have nogle, som klarer sit arbejde godt.

For os giver det ikke mening, at man diskriminerer rygere, for der er intet, der tyder på, at rygere ikke kan være ligeså gode ansætte som ikke-rygere. For den med at de holder længere pauser, har næppe så meget sandhed på sig, da ikke-rygere ofte holder nogle andre pauser. Man ville næppe fyre alle, der drikker kaffe.

Vi ved i hvert fald, at det ikke er der, at vi håber, at vi ender. Vi synes, at alt den her diskrimination mod rygere skal stoppe, så vi også kan få en mere saglig debat om det.

One thought on “Hvorfor diskrimineres rygere

 1. Villy Nielsen

  Færgen imellem Århus odden er der total forbud for rygning inden for og uden for og ikke en gang et ryger rum.
  Ifølge i EU er rygning en menneske ret

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *